Monday, June 17, 2019

Clubul Sportiv TOTAL TAEKWONDO Botosani organizeaza inscrieri la cursurile de initiere pentru disciplina sportiva olimpica taekwondo.

Grupele sunt adaptate in functie de varsta copilului sau a tanarului, iar cursurile sunt structurate dupa mai multe niveluri de pregatire, fapt pentru care se pot inscrie persoane cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani.

Taekwondo este dedicat si recomandat atat fetelor, cat si baietilor.

Cursurile sunt organizate sub indrumarea antrenorilor si instructorilor de specialitate acreditati la nivel national si international, ce au experienta in lucrul cu tinerii si copiii.

Ce este taekwondo?

Taekwondo este o arta martiala completa ce, pe de o parte, dezvolta si rafineaza caracterul si personalitatea practicantilor, iar pe de alta parte imbina elemente si tehnici care se regasec separat in foarte multe sporturi.
Desi exista unele similitudini de ordin general intre artele martiale, taekwondo se remarca prin dinamica miscarii si prin tehnicile de picioare deosebit de spectaculoase.

De ce taekwondo?

Tinand cont de importanta dezvoltarii activitatii de educatie fizica si a sportului de performanta si dat fiind caracterul educativ si social, taekwondo se bazeaza pe principii filozofice solide in sensul respectarii valorilor morale, a bunelor maniere, prin promovarea non-violentei si a spiritului de fair-play. In definitiv taekwondo este un mod de viata.

De asemenea, are un rol important in mentinerea si intarirea sanatatii, in dezvoltarea armonioasa a organismului si in cresterea capacitatilor fizice si intelectuale ale practicantilor.
Taekwondo ajuta fiecare practicant sa catige incredere in sine si sa evolueaze prin armonie si echilibru.

Recunoastere
Disciplina Taekwondo este avizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, fiind admisa ca materie de specializare in cadrul liceelor vocationale cu profil sportiv.
La nivel mondial se regaseste in programele de studiu pentru gimnaziu, licee si universitati.
De asemenea, este disciplina sportiva ce face parte din programele de antrenament si pregatire a fortelor armate din foarte multe tari, inclusiv din Romania.

Care e scopul antrenamentelor?

Scopul general este acela de a creste capacitatea de efort a organismului si de a pastra tonusul muscular in sensul imbunatatirii starii de sanatate a fiecarui practicant prin exercitii fizice generale si de a se perfectiona prin desavarsirea tehnicilor dobandite.

Taekwondo satisface toate nevoile practicantilor, pornind de la dobandirea cunostintelor de baza si a exercitiilor fizice generale, trecand prin partea de invatare si perfectionare a tehnicilor specifice pana la atingerea performantei maxime.

Cat de sigur este acest sport pentru copilul meu?

Este la fel de sigur ca orice alta actvitate domestica atata timp cat se face sub indrumarea unor cadre tehnice specializate si cu experienta in domeniu (antrenori, instructori).

Cat dureaza o sesiune de antrenament?

In functie de tipul de antrenament, de varsta sportivilor si de nivelul de pregatire al acestora, o sesiune de antrenament poate dura intre 60 si 180 minute. In mod normal pentru clasele de nivel incepator si mediu o sesiune de antrenament dureaza 60 de minute.

Care sunt cerintele pentru inscriere in cadrul clubului?

Documente necesare pentru inscriere:

  • copie a certificatului de nastere;
  • adeverinta medicala „apt pentru sport”;
  • cerere tip de afiliere; se gaseste la antrenorul grupei in care va inscrieti.

Echipamentul specitic taekwondo (uniforma „dobok” + centura)

Ce costuri sunt?

Cotizatie lunara indiferent de numarul sesiunilor de antrenament la care o persoana participa, conform programului stabilit. Pentru detalii va rugam sa ne contactati.
In functie de evolutia fiecarui practicant nivelul de dobandire al cunostintelor este evaluat periodic. Evaluarile se fac contracost.
In urma promovarii evaluarilor fiecare practicant primeste un certificat care atesta nivelul de pregatire.