Monday, June 17, 2019

Ce este prevederea 2%?

Conform legislatiei romane in vigoare fiecare beneficiar de venituri din salarii datoreaza statului un impozit lunar, in functie de venitul pe care il are. Statul decide in ce fel cheltuie aceste impozite. Totusi, potrivit aceleasi legislatii, fiecare contribuabil poate decide asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din valoarea totala a impozitului anual datorat catre stat.
Contravaloarea acestei sume nu reprezinta o donatie sau o sponsorizare, ci este o parte din impozitul pe care un contribuabil il plateste statului.
Apeland la prevederea 2% nu vi se diminueaza veniturile si nici nu este un cost suplimentar pentru dumneavoastra.

Pentru ce se poate utiliza?
Acest procent (2%) poate fi utilizat pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, sau pentru acordarea de burse private, conform legii. Contribuabilii care isi exprima aceasta optiune pot solicita directionarea acestei sume (reprezentand pana la 2% din valoare impozitului anual) catre o singura entitate nonprofit.
In categoria entitatilor nonprofit sunt incluse asociatiile si fundatiile, in masura in care, potrivit legilor, statutelor si regulamentelor de organizare si functionare, desfasoara activitati nonprofit, iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop.

Importanta acestui program pentru noi.

Sprijinul dumnevoastra.
 Acum aveti ocazia sa va implicati in sustinerea sportivilor din cadrul
Clubul Sportiv TOTAL TAEKWONDO Botoșani si in dezvoltarea sportului prin directionarea unei sume cu pana la 2% din impozitul anual pe care oricum il platiti statului din veniturile salariale realizate in anul anterior.

Destinatie.
Faptul ca veti directiona 2% din impozit catre
Clubul Sportiv TOTAL TAEKWONDO Botoșani nu ne face decat sa credem ca apreciati munca si efortul nostru de a dezvolta sportul. Sumele vor fi investite in pregatirea si sustinerea sportivilor clubului nostru, in special a sportivilor a caror familii nu au posibilitati financiare si/sau materiale.

Cum se procedeaza?
Pentru a sprijini asociatia noastra trebuie sa parcurgeti urmatorii trei pasi:
Pasul 1: solicitati Fisa Fiscala de la angajator;
Pasul 2: completati o cerere tip (in doua exemplare) in functie de situatia in care va incadrati:
Daca anul trecut ati avut venituri doar din salariu completati Formularul 230 – click aici pentru descarcare. (document pdf)
La mentiunea "Suma" nu este necesara completarea, organul fiscal va calcula si vira suma admisa, conform legii.
Daca anul trecut ati avut venituri din alte surse sau numai venituri din alte surse (activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistemul real, drepturi de proprietate intelectuala, profesii liberale, etc.) completati Formularul 200 click aici pentru descarcare. (document pdf)
La mentiunea "Suma" nu este necesara completarea, organul fiscal va calcula si vira suma admisa, conform legii.

Exemplu de completare a formularului 200 (prezentare PowerPoint, sursa: Agentia Nationala de Administrare Fiscala)
In cazul in care nu puteti descarca Formularele 230 si/sau 200 de pe website-ul nostru, le puteti obtine gratuit si direct de la sediile administratiilor financiare sau pot fi descarcate de pe website-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Pentru completarea formularului sunt necesare urmatoarele date:
Denumirea entitatii nonprofit:
Clubul Sportiv TOTAL TAEKWONDO Botoșani

Codul de identificare fiscala: 21928405

 Codul bancar (IBAN): RO78 RNCB 0041 1146 6314 0001  
Pasul 3: transmiteti formularul alegand una dintre variantele de mai jos:

Varianta 1: formularul completat in doua exemplare si o copie a Fisei Fiscale se depun personal la registratura organului fiscal in a carui raza teritoriala aveti domiciliul potrivit legii sau adresa unde locuiti efectiv. Unul dintre cele doua exemplare ale formularului va va fi inapoiat cu numar de inregistrare. Acesta trebuie pastrat de dumneavoastra.

Varianta 2: un exemplar din cele 2 completate si o copie a Fisei Fiscale se trimit prin posta, cu scrisoare recomandata la organul fiscal in a carui raza teritoriala aveti domiciliul potrivit legii. Unul dintre cele doua exemplare ale formularului impreuna cu documentul postal care atesta ca ati trimis scrisoarea recomandata trebuie pastrate de dumneavoastra.

Data limita de depunere / trimitere (data postei): 15 MARTIE anul curent.

Aprecierea noastra.
Contributia dumneavoastra este un gest de responsabilitate sociala individuala si de aceea
Clubul Sportiv TOTAL TAEKWONDO Botoșani apreciaza atitudinea pozitiva de care dati dovada, dorinta si modul in care va implicati in dezvoltarea sanatoasa a comunitatii din care faceti parte. Va multumim.
Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.

Calendar

M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30