Sunday, August 18, 2019

Ce este sponsorizarea?

Conform legislatiei (Legea 32/1994) romane in vigoare sponsorizarea este actul juridic prin care doua persoane (fizice sau juridice) convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare, pentru sustinerea de activitati fara scop lucrativ, desfasurata de catre una din parti, denumita beneficiarul sponsorizarii.

Cine poate sponsoriza?
Este considerat sponsor orice persoana fizica sau juridica din Romania sau din strainatate care efectueaza o sponsorizare in conditiile legii.

Cine poate fi beneficiarul unei sponsorizari?
Orice persoana juridica fara scop lucrativ sau persoana fizica, care desfasoara in Romania o activitate din domeniile: cultural, artistic, educativ, invatamant, stiintific, umanitar, filantropic, sportiv, protectiei drepturilor omului, medico-sanitar, asistenta sociala, protectia mediului, etc.

Ce trebuie sa stiti?
Sponsorizarea trebuie facuta in anul fiscal in curs. Ea trebuie evidentiata in „Declaratia privind impozitul pe profit anual”. Sponsorizarea nu va diminueaza veniturile si nici nu este un cost suplimentar pentru dumneavoastra.
Pentru societatile comerciale cheltuielile cu sponsorizarea sunt deductibile din impozitul pe profit daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele doua conditii:

  •        sponsorizarea se incadreaza in limita de 3 ‰ (trei la mie) din cifra de afaceri;
  •       sponsorizarea nu depaseste 20% (douazeci la suta) din impozitul pe profit datorat catre stat

Pentru persoanele fizice ce obtin venituri din activitati independente cheltuielile cu sponsorizarea sunt deductibile in limita a 5 % (cinci la suta) din baza de calcul, in cazul venitului net calculat pe baza contabilitatii in partida simpla.

Nu se pot face sponsorizari din surse obtinute de la bugetul de stat.

Sponsorizarea se face in baza unui contract de sponsorizare incheiat in forma scrisa, in care se specifica obiectului sponsorizarii, valoarea si durata sponsorizarii, drepturile si obligatiile partilor. Acest lucru este necesar deoarece prin actul de sponsorizare se face un transfer de proprietate asupra unor valori sau bunuri.
Contractul de sponsorizare este necesar atat pentru sponsor, deoarece in baza lui se pot deduce cheltuielile de sponsorizare, cat si pentru beneficiarul sponsorizarii deoarece prin acest act se face dovada ca venitul in cauza  provine dintr-o sponsorizare, fapt pentru care nu poate fi impozitat.
In cazul unei sponsorizari in bunuri materiale, acestea vor fi evaluate, prin act juridic, la valoarea lor reala in momentul predarii catre beneficiar.
Sponsorul si/sau beneficiarul au dreptul sa aduca la cunostinta publicului sponsorizarea prin promovarea numelui, sau/si a marcii, sau/si a imaginii sponsorului.
Beneficiarul sau sponsorul prin operatiunea de sponsorizare nu pot efectua reclama comerciala anterioara, concomitenta sau ulterioara activitatii de sponsorizare in favoarea sponsorului sau in favoarea altor persoane decat cea a beneficiarului.

Importanta sponsorizarii pentru noi.

Sprijinul dumnevoastra.
 Acum aveti ocazia sa va implicati in sustinerea sportivilor din cadrul Clubului Sportiv TOTAL TAEKWONDO Botoșani si in dezvoltarea sportului prin sponsorizare.

Destinatie.
 Faptul ca veti sponsoriza Clubul Sportiv TOTAL TAEKWONDO Botoșani nu ne face decat sa credem ca apreciati munca si efortul nostru de a dezvolta sportul.
Bunurile materiale sau mijloacele financiare vor fi utilizate pentru derularea activitatilor noastre, pentru achizitia de echipamente specifice activitatii sportive, pentru pregatirea si sustinerea sportivilor clubului nostru, in special a sportivilor a caror familii nu au posibilitati financiare si/sau materiale, pentru premierea sportivilor care obtin rezultate notabile in competitiile la care participa.

Transparenta.
 La sfarsitul fiecarui an se va publica un raport detaliat pentru ca dumneavoastra sa aveti o imagine clara asupra modului in care Clubul Sportiv TOTAL TAEKWONDO Botoșani a investit sumele primite sau cum a utilizat bunurile materiale din sponsorizari.

Aprecierea noastra.
Contributia dumneavoastra este un gest de responsabilitate sociala si de aceea Clubul Sportiv TOTAL TAEKWONDO Botoșani apreciaza atitudinea pozitiva de care dati dovada, dorinta si modul in care va implicati in dezvoltarea sanatoasa a comunitatii din care faceti parte. Va multumim.
 Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.

Calendar

M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31